Willigis Jäger - mistrz zen, benedyktyn

Ucieleśnia współczesną, niezależną od wyznania duchowość udzielającą odpowiedzi na nurtujące pytania ludziom, którzy poszukują w XXI wieku zrozumienia samych siebie.

Jako mistrz zen i kontemplacji został ukształtowany zarówno przez chrześcijańsko – zachodnią mistykę, jak również wschodnią, buddyjska praktykę zen. Równocześnie wyszedł poza obydwa wyznania ku temu, co jest sednem i sercem drogi duchowej zarówno w świecie Wschodu, jak i Zachodu.

Jego pojmowanie zachodnio –wschodniej mądrości bazuje na philosophia perennis (łac. filozofia wieczysta), która swój aktualny przekaz obrazuje w integralnym sposobie myślenia i działania. Częścią tej wizji jest dialog ze współczesną nauką, jak i integracja działań gospodarczo – polityczno – socjalnych, w których przejawia się ćwiczenie duchowości na co dzień.
Pełna biografia

Komplet książek Fundacji. (Nie) Zwyczajne Ja + Rozmowy o codzienności + Zen w codzienności

Komplet książek  Fundacji. (Nie) Zwyczajne Ja + Rozmowy o codzienności + Zen w codzienności

Okazja do kupienia kompletu 3 książek wydanych przez Fundację Mądrość Wschodu i Zachodu. W komplecie znajdziesz zarówno książki dotyczące praktyki ZEN jak i aspektów psychologicznych treningu medytacji.
Atrakcyjna cena, niższy koszt przesyłki.

Cena: 59,00 zł

Rozmowy o codzienności. W. Jager i A. Poraj

Główną intencją książki jest ukazanie czytelnikowi, że duchowość nie jest niczym nadzwyczajnym, zarezerwowanym dla garstki mnichów, lecz jest prostym, dostępnym dla każdego zaangażowanym życiem z pasją. Obaj mistrzowie opowiadają o swoim życiu, drogach, którymi podążali, pasjach, poszukiwaniach. Z różnych perspektyw opisują jedność codziennego życia i zen.

Cena: 29,00 zł

Fala jest morzem. Rozmowy o duchowości. Willigis Jägera

Wyjątkowa książka Willigisa Jägera "Fala jest morzem", to rozmowy o duchowości w atmosferze bliskiej każdemu, kto poszukuje swojej drogi poza strukturą religii. Dla wielu osób to często pierwszy kontakt z mistycyzmem oraz zen. Słowa "fala jest morzem" stają się dla wielu z czytelników synonimem Jedności.

Dostępność: średnia ilość

Cena: 29,90 zł

Komplet książek o ZEN Fundacji. Rozmowy o codzienności + Zen w codzienności

Okazja do kupienia kompletu 2 książek wydanych dotychczas przez Fundację Mądrość Wschodu i Zachodu. Atrakcyjna cena, niższy koszt przesyłki.

Cena: 49,00 zł