(Nie)zwyczajne JA Jolanta Toporowicz

Książka Jolanty Toporowicz, psychoterapeutki i współzałożycielki polskiej Fundacji Mądrość Wschodu i Zachodu, jest propozycją przyjrzenia się naszemu „ja” z miejsca, gdzie spotyka się psychoterapia z duchowością, z granicy łączącej świadomą wiedzę z nieświadomymi procesami i blokadami aż po dotykanie jedności, głębszej przestrzeni, w której wszyscy jesteśmy ze sobą współzależni i współodpowiedzialni.

Cena: 15,00 zł
  • nowość

Pakiet Rozwój Poziomów Świadomości Davida Hawkinsa

Pakiet 3 książek pozwalających w pełni na zapoznanie się z koncepcją Poziomów Świadomości Davida Havkinsa. Od pierwszej "Siła czy moc" opisującej koncepcję, poprzez "Przekraczanie poziomów świadomości" po "Oko z oko z jaźnią" gdzie czytelnik zapozna się z osobistymi doświadczeniami głębokiego wglądu tego niezwykłego amerykańskiego psychiatry.

Cena: 169,00 zł

Naturalna łaska: dialogi o nauce i duchowości - Rupert Sheldrake, Matthew Fox

Dwa wybitne umysły współczesnych czasów: Rupert Sheldrake, Matthew Fox, przedstawiają nową duchowość, której integralnym elementem jest świat Natury. Łączą pradawną, animistyczną wizję świata ze współczesną nauką. W swoich dialogach pokazują nam proces, podczas którego zatraciliśmy więź ze światem Natury i inspirują do tego, aby odnowić utraconą relację.

Cena: 46,00 zł

Oko w oko z Jaźnią - David R. Hawkins

Książka zawiera szczegółowy opis zaawansowanych stanów świadomości i doświadczeń autora tradycyjnie określanych mianem oświecenia. Korelacja między nauką i duchowością stanowi tu wyraz zintegrowania tego co linearne z tym co nielinearne, a tym samym przekroczenia przeciwieństw, a tym samym przekroczenia przeciwieństw.

Cena: 78,00 zł

Pakiet Zdrowie Davida Hawkinsa

Zestaw dwóch książek Davida Hawkinsa poświęconych tematyce zdrowia. Praktyczne przełożenie wiedzy  dotyczącej poziomów świadomości do życia codziennego. Autor na podstawie własnych doświadczeń pokazuje jak uwalnianie zapisanych w ciele emocji opisane w "Technikach uwalniania" doprowadziło go do odzyskania zdrowia i wyleczenia przewlekłych chorób z którymi się zmagał.

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena: 129,00 zł

Przekraczanie poziomów świadomości - Dawid R.Hawkins

Dobrze już znana Mapa Poziomów Świadomości została przedstawiona w książce "Siła czy Moc" (Virgo, 2010), przetłumaczonej na ponad 25 języków. "Przekraczanie poziomów świadomości" powraca do badań przejawów ego oraz jego wrodzonych ograniczeń, jest źródłem szczegółowych wyjaśnień oraz instrukcji podpowiadających, jak te ograniczenia przekroczyć. W książce wyłonione zostają jasne zasady wspierające duchową ewolucję.

Cena: 59,00 zł

Przywracanie zdrowia - David R.Hawkins

Kolejna książka z serii wykładów Hawkinsa, w której opisuje jak z wykorzystaniem Mapy Poziomów Świadomości wyleczył samego siebie z wielu przewlekłych, poważnych chorób, a następnie osiągał spektakularne efekty w pracy ze swoimi pacjentami, których dolegliwości były tak poważne, że określano ich mianem "przypadków beznadziejnych".

Cena: 70,00 zł

Psychogenealogia w praktyce. Anne Ancelin Schützenberger

Dziedziczymy po przodkach nie tylko geny ale też podejście do życia, zawód czy  nawyki żywieniowe. Wszystko to stanowi przekaz intergeneracyjny i jest dla nas jawne i oczywiste. Tymczasem jest jeszcze coś więcej - przekaz transgeneracyjny, czyli nieświadome dziedziczenie tego, co jest w rodzinie trzymane w tajemnicy, ukryte, niewypowiedziane a często ujawnia się u potomków w postaci powtarzających się w każdym pokoleniu chorób, nagłych lub przedwczesnych śmierci i tragicznych wypadków.

Siła czy Moc - David R.Hawkins

Po raz pierwszy rozwój świadomości pokazany jest tak jasno i przejrzyście przez naukowca - psychiatrę z ogromnym doświadczeniem klinicznym, który sam wielokrotnie wchodził w wysokie stany świadomości. Efektem jego badań jest zaprezentowana tu Mapa Poziomów Świadomości - nieoceniona pomoc dla wszystkich, którzy chcą rozwijać swoją świadomość i wyjść poza ograniczenia zwykłej percepcji.

Cena: 54,00 zł

Tajemnice przodków. Ukryty przekaz rodzinny. - Anne Ancelin Schützenberger

Przewodnik wybitnej psycholożki, nieoceniona pomoc dla psychoterapeutów i wszystkich, którzy chcą pracować nad polepszeniem relacji we własnej rodzinie. Polecana także osobom chorym, które w głębi duszy czują, że zachorowanie na konkretną chorobę nie jest przypadkowe, lecz kryją się za nim jakieś ważne powody. We Francji  weszła do kanonu lektur obowiązkowych na wydziałach psychologii.

Technika uwalniania - David R.Hawkins

Dzięki tej książce doświadczysz wolności. Poczujesz jak ciężar opada z twoich barków, ponieważ już podczas lektury samoczynnie rozpoczyna się proces uwalniania. Książka jest przydatna dla wszystkich zainteresowanych rozwojem osobistym oraz psychologów i osób będących w trakcie terapii. Pokazuje m.in. jak uwalniać się z niskiego poczucia wartości, oceniania innych i samego siebie.

Cena: 67,00 zł

Wczesna trauma. Rozpoznawanie i uwalnianie red. Franz Ruppert

Wczesne doświadczenia traumatyczne są udziałem każdego z nas. Trudno znaleźć osobę, która nie byłaby nimi dotknięta, chociażby podczas swoich narodzin. Wspomnienia te przechowywane są w tzw. pamięci ukrytej, która nie obejmuje konkretnych wydarzeń, tylko zapis reakcji takich jak strach czy ból odciśnięty w naszym układzie nerwowym. Książka podpowiada jak odnaleźć i uwolnić taką traumę.

Cena: 63,00 zł

Zrozum swoje choroby. Dekodowanie biologiczne. - Patrick Obissier

Bardzo jasno i przystępnie napisane wprowadzenie do nowego rozumienia zdrowia, zarówno jednostki, jak i całej rodziny. Tym, którzy czytali „Programy rodzinne Twoich chorób” G.Athiasa uporządkuje poznane już tam informacje, tym, którzy jeszcze nie czytali „Programów” (wyd.Virgo 2014) daje podstawy do przyjęcia zawartej w nich wiedzy.